Lavričev trg se zapira za mirujoči promet

datum: 08.03.2018
kategorija: Novice

Vreme se je nasmejalo, gradbišča po občini pa oživela. Pospešeno se nadaljujejo dela na prenovi Kastre – prav danes se zapira večina parkirišč na Lavričevem trgu. Ves čas trajanja prenove bo preko trga omogočen promet za dostavo.

 Arheologi širijo raziskave navzgor po trgu. Pod površjem trga se skriva večja rimska stavba, za sedaj so našli en prostor ter različne predmete iz tistega časa, med njimi predvsem veliko novcev. Ob nadaljnjih raziskavah si obetajo še več.  Za njimi pa že hrumijo stroji – od danes naprej je na placu zaprtih večina parkirnih mest. Bo pa preko trga ves čas trajanja prenove mogoča dostava.

Občanke in občane naprošamo, da ob opravkih na trgu svoje jeklene konjičke parkirate na bližnjih parkiriščih – najbliže bo za starim mlinom. Sprostilo pa se je tudi parkirišče za stavbo občine Ajdovščina, kjer je v delovnem delu dneva parkiranje sicer časovno omejeno na 45 minut. Tudi parkirišče ob Lokavščku ni daleč. 

Po aktualnem terminskem planu bo obnova v celoti zaključena do konca letošnjega poletja. Posamezni odseki, predvsem oba kraka Prešernove ulice, pa bosta odprta že prej, takoj po zaključku del.