Obisk veleposlanika Irana v Ajdovščini

datum: 29.03.2018
kategorija: Novice

Ajdovsko občino je dopoldne obiskal veleposlanik Islamske republike Iran, njegova ekscelenca Morteza Darzi Ramandi. Sprejel ga je župan Tadej Beočanin, predstavil občino in njene poslovne priložnosti.

Veleposlanik, ki ga je spremljal drugi sekretar veleposlaništva Javad Nazari Monfared, je naštel panoge in možnosti sodelovanja iranskih in slovenskih podjetij. Veleposlaništvo je pripravljeno pomagati pri vzpostavljanju stikov in organizaciji obiskov naših podjetij v Iranu. Velja seveda tudi obratno.

Nato so se gostoma na kratko predstavile ajdovske družbe, ki bi želele vstopiti na iranski trg oziroma iščejo v tej državi poslovnega partnerja: VRC, Etrade, Tosla, Fam impex, Enoop in Mlinotest, ki sta si ga iranska gosta nato tudi ogledala.

Srečanje je organizirala Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine – kot je povedala direktorica Brigita H. Štolfa, je ROD med ajdovskimi podjetniki in obrtniki izvedel anketo, na katere trge bi želeli razširiti svoje poslovanje, omenjena podjetja pa priložnost vidijo tudi v Iranu.