Pospešena dela na Lavričevem trgu

datum: 11.04.2018
kategorija: Novice

Prenova Lavričevega trga teče v pospešenem tempu. Okrepljene ekipe hitro napredujejo in izkoriščajo pomladno vreme, ki jim je dokaj naklonjeno.

V naslednjih dneh bodo delavci porušili pločnik ob Pilonovi galeriji, predvsem zaradi arheoloških raziskav. Nekateri deli starodavnega zidovja, ki se je skrivalo pod površino, so zelo dobro ohranjeni, zato se poraja vprašanje ali ostanke ohraniti ali odstraniti. To bo znano v naslednjih tednih.

Lavričev trg, 11. april 2018 Stare lipe pred samopostrežbo so podrte, drevesa so bila že precej v slabem stanju. Drevesa na drugi strani trga, pred gostilno Maks, pa bodo ohranjena.

Zaradi obnove Prešernove ulice so dostopi do nekaterih lokalov dosegljivi le po »obhodnih« poteh. Do Lične hiše, kopirnice Julka in frizerstva Bogdana dostopate po obzidani pešpoti od novega parkirišča za starim mlinom, skozi vrtove. Pilonova galerija pa je dostopna iz smeri Gregorčičeve ulice, ki do trga vodi z zahodne strani, nato pa kar preko gradbišča - kljub oteženemu dostopu ste nadvse vljudno vabljeni na obisk.