Mladi – akcija!

datum: 12.04.2018
kategorija: Novice

V prostorih ajdovskega MC Hiša mladih bo jutri potekala skupna delavnica iskanja idej in predlogov za novo Strategijo za mlade 2019 - 2023 ter za projekt participativnega proračuna Moja pobuda. Tako strategija, kot projekt participativnega proračuna, sta dobri priložnosti za mlade z idejami in željo po kreiranju prihodnosti naše skupnosti. Dogodek prične ob 18. uri.

Organizatorja, Mladinski svet Ajdovščina in Občina Ajdovščina, na skupno delavnico vabita mlade med 15 in 34 let. Namen je poiskati ideje in predloge za ukrepe, ki bi jih umestili v novo strategijo. Ta bo načrtovala delo Občine na področju mladih za naslednjih pet let. Gre torej za dolgoročnejše načrtovanje, ki naj bi vzpostavilo trdno podlago za razvoj mladinske politike in mladinske dejavnosti ter zagotovilo pogoje za uspešno vključevanje mladih v življenje lokalne skupnosti, hitrejše osamosvajanje mladih in njihovo aktivno družbeno participacijo v lokalnem okolju. 

Na delavnici bo hkrati predstavljen tudi letošnji projekt participativnega proračuna Moja pobuda. Ob posameznih geografsko zaokroženih območjih namreč lets projekt predvideva tudi posebno skupino – mlade, ki bodo imeli možnost predlagati svoje projekte in nato zanje tudi glasovati. Mladi bodo tako imeli dvojno glasovalno pravico – za pobude mladih in za ostale pobude, vezane na območja. Na delavnici bo mladim pojasnjeno tudi kako oblikovati pobudo, da se bo imela možnost uvrstiti na glasovanje. Več o projektu Moja pobuda: www.ajdovscina.si/mojapobuda/kaj_je_moja_pobuda/

Če vam torej ni vseeno za prihodnost našega kraja in ste stari med 15 in 35 let, participirajte svoje ideje, vabljeni na delavnico!