Ajdovska občina vse bolj prepoznavna

datum: 20.04.2018
kategorija: Novice

Ajdovska občina postaja v državnem merilu vse bolj prepoznavna po nekaterih izvirnih projektih in ukrepih in ki jih različne inštitucije jemljejo kot primere dobrih praks. Tako so prav danes na strokovni ekskurziji v Ajdovščini uslužbenci Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, kar za dva avtobusa jih je. V prostorih Ljudske univerze jim je župan Tadej Beočanin podrobneje predstavil ukrepe, s katerimi občina zelo uspešno oblikuje podjetništvu in novim delovnim mestom spodbudno okolje.

 

Že med tednom je župan na srečanju Skupnosti občin Slovenije v Grosupljem predstavil projekt Moje pobude. Zelo odmevne so tudi metode in učinki filmske vzgoje, projekt, v katerem so vključene vse osnovne šole, pa tudi srednja šola in vrtec. O filmski vzgoji v ajdovski občini kot primeru dobre prakse je bilo slišati na 10. kulturnem bazarju v Ljubljani in potem še na 2. mednarodnem posvetu o filmski vzgoji v Kinodvoru v Ljubljani. Kot je na včerajšnji seji občinskega sveta med poročili o poslovanju občinskih zavodov dejala ravnateljica OŠ Dobravlje Mirjam Kalin, je po odzivih v strokovni javnosti sodeč, ajdovski filmski teden primer, na katerega bi bili ponosni v marsikateri večji in bolj razviti državi, denimo Veliki Britaniji. Tudi predstavniki drugih šol in zavodov so svetnicam in svetnikom našteli imenitne dosežke, ki so jih na zelo različnih področjih (od inovacij do turizma) dosegli njihovi učenci in mentorji.

Vse to pripomore k prepoznavnosti ajdovske občine, ki jo sicer sistematično gradi turistični portal Vipavska dolina, zdaj že v štirih jezikih. Vsi ti napori celotne skupnosti pa se po besedah direktorja zavoda za šport Uroša Pintarja poznajo tudi pri obisku tako mladinskega hotela v Palah in pa kampa, ki sta število nočitev zaokrožila kar na pet tisoč.