Izteka se prvi korak v projektu participativnega proračuna Moja pobuda

datum: 04.05.2018
kategorija: Novice

Danes, oziroma v nedeljo, se izteka prvo dejanje letošnjega projekta participativnega proračuna Moja pobuda v občini Ajdovščina. Zaključuje se nabor projektov – vašo idejo lahko oddate osebno ali po pošti le še danes, rok za elektronsko pošiljanje pa traja do nedelje zvečer.

 Od marca naprej so se po naših krajih vrstile delavnice, na katerih ste občani dobili podrobne informacije o samem projektu ter kako se lotiti spravljati vašo idejo na papir. Zadnja delavnica je potekala konec aprila na Otlici.

Projekt je med občankami in občani prepoznaven, predvsem pa imajo veliko idej. Še je čas – izpolnjevanje obrazca ni zelo zahtevno – vse informacije dobite na tej povezavi.

Vse prispele pobude bo zdaj presejala Komisija za vloge in pobude občanov, na podlagi določenih meril ter jih uvrstila na glasovanje. Glasovanje bo potekalo v dveh terminih – predčasno v četrtek, 14. 6., od 17. do 19. ure in redno glasovanje v nedeljo, 17. 6., od 8. do 12. ure, na sedežih krajevnih skupnosti. Občina je tudi letos razdeljena na šest geografskih enot, posebnost pa je skupina mladih (od 15 let naprej), ki bodo imeli možnost dvojnega glasovanja – za projekt iz skupine mladih in za projekt na njihovem območju.

Pred glasovanjem bodo vsa gospodinjstva obveščena o naboru projektov, za katere bo mogoče glasovati. Ves čas trajanja projekta pa se informacije o njem zbirajo na spletni strani.