Evropski denar tudi v šolstvu

datum: 15.05.2018
kategorija: Novice

V Lavričevi knjižnici v Ajdovščini se v četrtek, 17. maja, ob 19.00 obeta zanimiv dogodek - v okviru vseslovenske promocije uspešnih zgodb financiranja iz EU skladov se bo predstavila Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina. Poseben poudarek so dali na pedagoški učinek projektov, ki jih je izpeljala šola s pomočjo financiranja iz EU virov.

 

V ajdovski srednji šoli so v zadnjih letih izkoristili številne priložnosti, ki jih omogoča sofinanciranje iz EU skladov. Med šestimi uresničenimi projekti so takšni, ki se nanašajo na prvo zaposlitev mladih učiteljev, strokovnih delavcev in koordinatorjev prakse dijakov v mednarodnih vrtcih ter izobraževanja učiteljev v tujini v okviru programa Erasmus+, kot tisti, s katerimi pridobiva subvencije za proizvedeno električno energijo s sončno elektrarno ali pri nakupu IKT opreme.

Ajdovska srednja šola, pa tudi ajdovska občina, sta med vidnejšimi, ki za uresničevanje načrtov posegata po (so)financiranju iz EU virov, zato je tematika zanimiva tudi za širšo javnost. V razpravi bodo sodelovali mladi učitelji in mentorji, ravnatelj šole Andrej Rutar, ajdovski župan Tadej Beočanin (tudi sicer zagovornik takšnega načina uresničitve načrtov) ter predstavnik šolskega ministrstva.

Namen dogodka je pokazali pomen načrtovanja in vključevanja EU virov v koncept delovanja javnega zavoda, saj so prepričani, da je priložnosti, ki jih omogočajo EU viri veliko, premalo pa se jih izkoristi. Srednja šola Veno Pilon je v zadnjih letih kar nekaj priložnosti izkoristila, kar se že pozna pri izboljšanju standarda in kvalitete šolanja.