Predsednik Borut Pahor v Ajdovščini

datum: 21.05.2018
kategorija: Novice

Predsednik RS Borut Pahor se bo v sredo mudil v Ajdovščini. Na prireditvi Severno Primorske gospodarske zbornice bo podelil priznanja najboljšim inovatorjem iz regije za leto 2018. V Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini bo namreč tega dne potekalo 23. srečanje gospodarstvenikov severne primorske regije.

 Ajdovščina je bila izbrana za srečanje prav v času, ko beleži dobre gospodarske rezultate, po podatkih AJPES-a so podatki in kazalniki o poslovanju gospodarstva kar za 10 odstotnih točk boljši, poslovno-obrtne cone v občini se polnijo in širijo.

Srečanje se bo pričelo z gospodarskim forumom, na katerem bo govora o Industriji 4,0 – o novostih, ki jih prinaša ter o obetih na področju odgovornega inoviranja. Goste foruma bodo pozdravili generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc, predsednik Upravnega odbora Severno Primorske gospodarske zbornice Julijan Fortunat in Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina.

O četrti industrijski revoluciji bodo govorili Igor Zorko, podpredsednik upravnega odbora GZS, Daniel Avdagič iz podjetja AV Livin LAB d. o. o. in predstavnik gospodarskega ministrstva Gregor Umek, ki bo predstavil ukrepe na področju digitalizacij. Industrija 4,0 je vedno pogosteje uporabljen izraz. Gre za preplet resničnega in virtualnega sveta, digitalizacijo industrije, ki prinaša velike spremembe, pa tudi nove možnosti gospodarstvu. Nemška vlada jo je razglasila kot ključno za nadaljnji razvoj industrije.

Predstavitvi bo sledila okrogla miza, na kateri bodo sodelovali mag. Sonja Šmuc, predsednik uprave ajdovskega Mlinotesta Danilo Kobal, vodja skupine Pipistrel Ivo Boscarol in vodja IKT horizontalne mreže GZS Nenad Šutanovac.

Zadnje dejanje srečanja bo hkrati tudi vrhunec – na slovesnem osrednjem dogodku 23. srečanja gospodarstvenikov Severnoprimorske bo namreč predsednik RS Borut Pahor podelil priznanja najboljšim inovatorjem iz regije.