Brez parkiranja na Lavričevem trgu

datum: 23.05.2018
kategorija: Novice

Od jutri, četrtka 24. maja, parkiranje na Lavričevem trgu ne bo več možno. Promet bo omogočen le za dostavo lokalom na trgu. Arheološke raziskave se širijo praktično na cel trg.

Arheološka raziskovanja Lavričevega trga se pospešeno izvajajo. Večji del trga je že 'odkrit', dosedanje najdbe pa arheologom narekujejo, da še razširijo območje raziskovanja praktično čez cel trg. Kjer so sedaj parkirna mesta v nizu na severu in zahodu (Ergaver, Gostilna pri Maksu, Lineaflex, Ave), bo poslej potekala dostava oziroma nujne vožnje. Parkirišča pred Famo ostajajo. Vendar se vsem obiskovalcem lokalov na ajdovskem placu svetuje, da svoje jeklene konjičke pustijo na okoliških parkiriščih. Največje (99 parkirnih mest) je za starim mlinom, zelo blizu trgu je tudi parkirišče ob Lokavščku (ob stavbi 3 nekdanje osnovne šole). Ima 50 parkirnih mest, parkiranje tudi ni časovno omejeno. Do njega pridete v minuti ali dveh skozi 'kolono' pri Maksu in nato po gasi navzgor.

Zelo prikladno je tudi parkirišče za občinsko stavbo (32 parkirnih mest) in je večinoma prazno. Je pa v območju modre cone in je časovno omejeno na 45 minut, dovolj za krajše opravke, nakup, kavo ali sladoled. Potrebno je torej nastaviti parkirno uro, če je nimate, jo dobite v sprejemni pisarni občine.