Rezervirano za Ajdovščino v maju

datum: 25.05.2018
kategorija: Novice

Ta konec tedna je rezerviran za osrednjo ajdovsko zabavo. Ajdovščina v maju se bo dogajala na dveh prizoriščih in z bogatim programom za vse generacije. Prvič tudi Dan mladih – v soboto popoldne v grajskem obzidju.

dan mladih plakat.jpgUvertura v pestro dogajanje tega konca tedna bo že nocoj, v MKC Hiša mladih bo namreč nastopila Lea Sirk, ki po odličnem evrovizijskem nastopu v teh dneh kroži po Sloveniji na turneji Ne hvala.

Ajdovščina v maju pa se bo pričela z Indijansko soboto že zgodaj zjutraj, v grajskem obzidju. Poglavarji iz skupine Fuldoro bodo poskrbeli, da se bo grajski vrt za nekaj ur spremenil v pravo indijansko vas … Popoldan bo sledil Dan mladih. Mladinski svet Ajdovščina želi združiti in povezati mlade. Na Dnevu mladih v grajskem obzidju bo skupaj z mladimi »kofetkal« tudi župan Tadej Beočanin. Pogovarjali se bodo o strategiji za mlade. Predstavile se bodo mladinske organizacije s svojimi dejavnostmi, za zabaven zaključek pa bo poskrbel domač stand-up komik Blaž Curk. Mladi se bodo z udeležbo na delavnicah, ki bodo potekala na stojnicah mladinskih organizacij, lahko potegovali za vstopnico za večerni koncert. Sobotni večerni program Ajdovščine v maju se bo odvil v Športnem parku Pale, kjer bodo nastopile skupine Zablujena generacija, Mi2 in Tabu.

V nedeljo dopoldan se bo program pravljično nadaljeval v grajskem obzidju, z gusarji in princeskami ter klovnom Binetom … Na koncu pa si bodo otroci lahko ogledali predstavo Tačke na patrulji skupine Fuldoro. Popoldansko zabavo pa bodo oblikovali Dejan Vunjak in Brendijeve barabe – brez vstopnine.

Ves čas trajanja Ajdovščine v maju se bodo v grajskem obzidju predstavljali domači ponudniki na sejmu lokalnih izdelkov, pridelkov.