Maj naklonjen Ajdovščini

datum: 28.05.2018
kategorija: Novice

Ajdovščina v maju praznuje in letošnji maj je bil Ajdovščini nadvse naklonjen – tako glede vremena, kot množice pestrih dogodkov, ki so doživeli tudi lep obisk.

 Letošnja Ajdovščina v maju se je dogajala na dveh prizoriščih – pretežno v grajskem obzidju, sobotno večerno dogajanje pa se je preselilo v Pale. Svoje je pridodal tudi Lavričev trg z odkritimi ruševinami, ki so očitno že sedaj nadvse zanimive za obiskovalce. Šotor nad njimi, o katerem je nekaj časa krožila šala, da ga postavljajo za namene Ajdovščine v maju, pa skrbi le, da so artefakti in arheologi v tem »aprilskem« vremenu vsaj od zgoraj na suhem.

 

Posebnost letošnje Ajdovščine v maju je bil sobotni popoldanski program – Dan mladih s predstavitvijo mladinskih društev in namenom spodbuditi mlade k sodelovanju pri kreiranju nove Strategije za mlade. V okviru dogodka je potekala Kafetarnica, kjer se je na popoldanskem klepetu z mladimi oglasil tudi župan Tadej Beočanin. Prvi dogodek je bil nadvse uspešen, saj je bilo v nagradni igri, za katero je bilo potrebno aktivno obiskati vsaj tri stojnice mladinskih društev, podeljenih kar sto vstopnic za večerni koncert v Palah.

Maj je letos torej nadvse naklonjen družabni Ajdovščini.