Vojko Velikonja je nov občinski svetnik

datum: 01.06.2018
kategorija: Novice

Včerajšnja seja občinskega sveta se je začela s potrditvijo mandata novega člana za preostanek mandatne dobe. Vesna Uršič Simoniti je namreč podala odstopno izjavo, v svetu jo bo zamenjal Vojko Velikonja.

Vesna Uršič Simoniti je bila na lokalnih volitvah leta 2014 izvoljena v občinski svet na listi SMC v drugi volilni enoti. Zaradi nezdružljivosti funkcije občinske svetnice z njeno novo zaposlitvijo je podala odstopno izjavo. Občinska volilna komisija je ugotovila, da je njen mandat prešel na naslednjega kandidata z liste SMC Vojka Velikonjo iz Ajdovščine. Člani občinskega sveta so soglasno potrdili mandat in tako je Vojko Velikonja že včeraj sedel na mesto Uršič Simonitijeve.

V nadaljevanju je bila na dnevnem redu še sprememba Statuta Občine Ajdovščina, potrebna zaradi oblikovanja nove krajevne skupnosti Plače. Soglasno in z aplavzom so svetniki tudi formalno potrdili novo, 27. krajevno skupnost v občini. V praksi bo začela delovati po lokalnih volitvah novembra letos.

Na predlog odloka o prometni ureditvi cestnega prometa v starem mestnem jedru v Ajdovščini je bilo kar nekaj pripomb – predvidena omejitev vozil s skupno maso do 7,5 ton naj bi bila za današnja vozila in gradbeno mehanizacijo prenizka. Pripombe so se nanašale tudi na prometni režim po obeh krakih Prešernove ulice, pa vprašanje, ali si bo Lavričev trg mogoče ogledati s turističnega avtobusa in podobno. Vse pripombe oziroma pobude bodo uskladili do druge obravnave odloka na junijski seji.

Svetniki so se seznanili še z letnimi poročili Komunalne stanovanjske družbe, Srednje šole Veno Pilon, Doma starejših občanov in Centra za socialno delo Ajdovščina, nakar so si še ogledali potek arheoloških raziskav na Lavričevem trgu.