'Moja pobuda' pri dobravskem Sv. Petru

datum: 14.06.2018
kategorija: Novice

Dobravlje se ponašajo z imenitno cerkvico sv. Petra, ki s svojo romantično podobo in umeščenostjo sredi travnika na dobravskem polju privlači vedno več obiskovalcev, predvsem so v porastu poroke. Z Mojo pobudo pa bo urejena tudi okolica – dela so se že začela.

Pobuda za ureditev okolice cerkvice sv. Petra, ki se ponaša z imenitnim opusom enega najboljših slovenskih baročnih slikarjev Antona Cebeja po rodu iz Ajdovščine, se nanaša predvsem na praktični, varnostno-prometni vidik. Čeprav je cerkev umaknjena iz vasi, pa je okoli nje polno življenja. Območje je naravnost idilično za sprehajalce in kolesarje, ob koncih tedna pa se tu odvijajo različna cerkvena obredja –  maše, pa tudi poroke, saj se v zadnjih letih vedno več mladoporočencev odloča za poročni obred na tej idilični lokaciji.

V okviru dobrih 14.000 evrov vrednega projekta se ureja drenažni jarek ob dostopni poti, ki bo razširjena čez jarek. Široka bo dovolj, da bo mogoče ob njej bočno parkirati. Urejeno bo tudi dvorišče pred cerkvijo, delno razširjeno in omejeno z robniki, ki bodo potegnjeni tudi ob celotni dolžini dostopne poti. Tako bo pred cerkvijo na voljo bistveno več prostora za parkiranje. Delno bo s počivališčem – mizo in klopjo - urejena tudi okolica. Stroji so že na terenu, gradi podjetje Elita Nagode, naložba bo relativno hitro zaključena – v dobrih 14 dneh. S tem bodo postavljeni temelji za nadaljnje urejanje, predvsem v smislu zaščite in turistične promocije kulturne dediščine.

moja pobuda žig Moja pobuda pa prav danes pričenja teči že drugi krog – za vašo pobudo lahko oddate glasove na predčasnem glasovanju danes od 17. do 19. ure, ali pa na glasovanju v nedeljo, 17. junija, od 8. do 12. ure. Glasujete tako, da med predlaganimi pobudami izberete tri najboljše predloge in jim podelite po tri, dve ali eno točko. Mladi pa imajo poleg tega možnost glasovati še za svoje projekte. Na letakih, ki ste  jih prejeli na dom, so navedene pobude, za katere lahko glasujete. Še več informacij o projektu Moja pobuda pa je objavljenih na spletni strani projekta.