Praznično na Predmeji in pod Golaki

datum: 23.06.2018
kategorija: Novice

Osrednja slovesnost ob dnevu državnosti v občini bo tradicionalno potekala na Predmeji, letos že danes, v soboto, 23. junija. Praznik pa bodo obeležili tudi ajdovski planinci, ki v ponedeljek, 25. junija, vabijo na srečanje pod Golaki ob zaključku dograditve in obnove Iztokove koče.

Dan državnosti bomo v naši občini obeležili s tradicionalno slovesnostjo na Predmeji, kamor vabi Združenje borcev NOB Ajdovščina – Vipava, skupaj z drugimi veteranskimi organizacijami. Prireditev se bo pričela ob 16. uri pri spomeniku padlih borcev NOV. Osrednja proslava pa bo ob 18. uri, pod šotorom v Tihi dolini na Predmeji. Govore pripravljajo Darko Lozar, predsednik krajevne borčevske organizacije na Predmeji, Angel Vidmar, podpredsednik Zveze policijskih veteranskih združenj Sever in župan Tadej Beočanin. Kulturni program proslave bo bogat, oblikovali ga bodo Pihalni orkester Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina, MPZ Vinograd iz Vrtovina, Aleks Pavlin, solist iz Morskega pri Kanalu in folklorna skupina KD Borjač iz Sežane.

Prav na dan državnosti, v ponedeljek, pa bo praznično tudi pod Golaki. Planinsko društvo Ajdovščina se namreč veseli zaključka dograditve in obnove Iztokove koče, praznični dogodek pa bo tudi odlična priložnost za odprtje novega odseka slovenske turno kolesarske poti v dolžini kar 35 kilometrov. V času turističnega razcveta Vipavske doline je vsaka taka novost nadvse dobrodošla pridobitev. Do Iztokove koče pod Golaki vodijo različne poti, prireditev pa se bo pričela ob 11. uri.

Lepo praznujte!