'Moja pobuda' segla vse do Azerbajdžana

datum: 02.07.2018
kategorija: Novice

V petek se je na študijskem obisku v Ajdovščini mudila delegacija visokih gostov iz Azerbajdžana. Zanimal jih je projekt participativnega proračuna Moja pobuda, opravili pa so tudi pogovore s predstavniki nevladnih organizacij.

Ogled izvedenega projekta Moja pobuda v Lokavcu Vsebina študijskega obiska visokih azerbajdžanskih gostov je bilo sodelovanje javnosti pri odločanju. Delegacijo so sestavljali predstavniki različnih azerbajdžanskih organizacij, na čelu s predstavnikom vlade gospodom Elshanom Musayevem. Koordinator obiska je bila krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij CNVOS.

Župan Tadej Beočanin je gostom predstavil projekt, vprašanja pa so se nato kar vrstila. Ob zelo konkretnih vprašanjih o vsebinski in tehnični zasnovi so gostje veliko spraševali tudi nasploh o organiziranosti vodenja občine – o sestavi občinskega sveta in delovnih teles, o številu žensk v upravi in v politiki, o zaposlovanju in Ogled izvedenega projekta Moja pobuda na Ribniku v Ajdovščini podobno. Sodelovanje z lokalno skupnostjo so nato predstavili predstavniki nekaterih domačih nevladnih organizacij: Stičišče NVO Planota, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih, Mladinski svet Ajdovščina, Športna zveza Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko.

Po pogovorih so sledili terenski ogledi realiziranih pobud v Vipavskem Križu, v Lokavcu in na Ribniku v Ajdovščini. Goste je predstavitev zanimala, očarani pa so bili tudi nad Vipavskim Križem, razgledi in drugimi lepotami Vipavske doline.