Mladinski hotel v Palah vse bolj obiskan

datum: 04.07.2018
kategorija: Novice

Mladinski hotel Ajdovščina v prvi polovici leta 2018 beleži znaten dvig števila gostov. Tako so v Palah ustvarili za 28 odstotkov več nočitev kot v istem obdobju lani.

V šestih mesecih so v hotelu v Palah našteli 845 gostov (22 % več kot lani), ki so ustvarili dobrih dva tisoč nočitev (28,32 % več). Še vedno je precej takšnih, ki v hotelu le prespijo, vendar se podaljšuje tudi čas bivanja v Ajdovščini, zdaj že na nekaj več kot dva dneva v povprečju. Gostje so prišli iz 35 držav, največ še vedno iz Slovenije, skoraj polovica, vendar so ustvarili le tretjino nočitev.

hostel2V hotelu, ki premore 50 postelj, povečanje nočitev pripisujejo vključevanju v interesna združenja in pridobitvi licence, da so kolesarjem in pohodnikom prijazen nočitveni objekt. Poleg tega se v zadnjih dveh letih pozna usmeritev občine Ajdovščina v turizem, združevanje ponudbe pod blagovno znamko Vipavska dolina in inovativna, prodorna ponudba mladih podjetnikov, katerim Mladinski hotel Ajdovščina pomaga od samih začetkov. Se pa v zadnjih dveh mesecih že tudi pozna uvrstitev Vipavske doline med TOP 10 destinacij v Evropi po izboru Lonely Planeta.