Ajdovščina dobiva waldorfsko šolo

datum: 06.07.2018
kategorija: Novice

Župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin je z direktorjem Waldorfske šole Ljubljana Iztokom Kordišem podpisal pogodbo o brezplačnem najemu bivše stavbe 1 OŠ Danila Lokarja v Ajdovščini. V stavbi je pred selitvijo v novo šolo potekal pouk za učence prve triade. Za isto starostno obdobje bo poslej potekal pouk waldorfske šole, ki se iz Bukovice seli v Ajdovščino.

Z oddajo nepremičnine po tej pogodbi je predhodno soglašal Odbor za finance in premoženjskopravne zadeve Občine Ajdovščina. Ajdovščina bo z waldorfsko šolo pridobila novo vsebino regijskega značaja, ki lahko dolgoročno prinese še kakšno novo delovno mesto ali priselitev. Zaokrožila bo izobraževalni kompleks v tem delu mesta (Osnovna šola Danila Lokarja, Srednja šola Veno Pilon, bodoča glasbena šola). Z vselitvijo waldorfske šole bo prazna stavba oživela, občini bodo odpadli tudi stroški varovanja in vzdrževanja.

Pogodba se nanaša na brezplačen najem za pet let, z možnostjo podaljšanja, v kolikor stavbe tedaj občina ne bi potrebovala za druge namene. Uporabnik je dolžan skrbeti za prostore s skrbnostjo dobrega gospodarja, prav tako je dolžan skrbeti za urejenost zunanjih površin.