Lepote Vipavske doline na panojih

datum: 07.07.2018
kategorija: Novice

Razstavne panoje ob peš poti, ki skozi grajsko pasažo vodi proti mostu čez Hubelj, krasi osem izjemnih fotografij dveh domačih fotografov - Jana Čermelja in Marijana Močivnika. Upodobila sta nekatere naravne lepote Vipavske doline in dejavnosti, ki jih dolina omogoča obiskovalcem. Z razstavo je občina Ajdovščina obeležila uvrstitev Vipavske doline med top 10 evropskih destinaciji po izboru Lonely Planeta.

Romantičen pogled na zamegljeno dolinsko dno z veduto Vipavskega Križa v ozadju, bukolika vinogradniške pokrajine, svojstven pogled skozi Otliško okno, pa pohodništvo, plezanje ali ribičija ob Vipavi so teme, ki sta jih priznana fotografa v pravem trenutku uspela ujeti v svoj objektiv. Fotografije mimoidočim potrjujejo, da izbor Vipavske doline med 10 najboljših destinacij za leto 2018 v Evropi po izboru najbolj vplivnega turističnega vodnika Lonely Planeta ni bil naključen.

panoji4Razstava ob grajskem obzidju v Ajdovščini je le en od prijemov, s katerimi želi občina Ajdovščina to enkratno priznanje izkoristiti za promocijo turistične ponudbe doline, za začetek kar na 'domačem borjaču'. V pripravi je namreč širša kampanja za nastope na sejemskih in drugih dogodkih, namenjena predvsem tujim trgom. Že zaradi rekla 'kuj železo, dokler je vroče' je treba pohiteti, predvsem pa tudi zato, ker lahko Vipavska dolina v promocijske namene uporablja logotip 'Best in Europe top 10 destination' le še do konca leta. Z logotipom so opremljene tudi fotografije na panojih.

Po podatkih Mladinskega hotela se je od razglasitve Vipavske doline med top 10 (22. maja) tudi dejansko povečalo število nočitev. Večje zanimanje za Vipavsko dolino občutijo tudi v ajdovskem TIC-u, prav tako so lepo zasedene nastanitve pri zasebnikih. Spodbuden je tudi podatek, da se je število novih nastavitev pred poletjem povečalo, da se torej med ljudmi krepi zavest, da se v turizem splača vlagati.