Počitniško

datum: 07.07.2018
kategorija: Novice

Počitnice so se komaj dobro začele, počitniški tabori so že postavljeni. Do konca poletja pa se otrokom v Vipavski dolini, eni najlepših turističnih destinacij po izboru popotniškega vodnika Lonely Planet, obeta še kopica poletnih doživetij.

Medtem ko mladi planinci že pospravljajo prtljago in se počasi poslavljajo od koče na planini Razor, ki je bila izhodišče za potepanja po okoliških vrhovih, so mladi taborniki komaj dobro pričeli taboriti ob reki Nadiži. V nedeljo pa se na letovanje v Sočo odpravlja še krepka ekipa otrok iz programa Popoldan na Cesti.

nadižaPrav prijetno pa je mogoče počitnice preživljati kar doma, navsezadnje je Vipavska dolina ena boljših počitniških izbir po priporočilu priljubljenega svetovnega popotniškega vodnika Lonely Planet. Otroci sicer ne dajo kaj dosti na tovrstna mnenja, je pa ponudba za preživljanje počitniškega časa tudi letos pestra. Mladinski center Hiša mladih skozi vse počitnice nudi počitniško varstvo za otroke od 1. do 4. razreda osnovne šole. Varstvo pričenja že ob 6.45 zjutraj in traja do 16.15, z možnostjo kosila, tako da so starši v službi lahko brez skrbi.

Še posebej živahno je na ajdovskem bazenu, kjer v sklopu programa Športne počitnice 2018 nudijo 12 različnih športnih vsebin. Tudi Zavod za šport Ajdovščina ponuja celodnevni program, z možnostjo varstva od zgodnjih jutranjih ur. So pa programi že precej zasedeni.

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je s prvo skupino otrok že na letovanju na morju. Vabijo tudi na ustvarjalne delavnice in športne aktivnosti, ki se bodo deloma odvijale tudi v sklopu počitniškega varstva v ajdovskem MC-ju.

Na julijske četrtkove dopoldneve ste počitnikarji vabljeni v Lavričevo knjižnico, zanimiv počitniški program pa imajo pripravljen tudi v Pilonovi galeriji.

Kjerkoli in s komerkoli naj bodo počitnice zabavne in sproščujoče, saj bodo minile, kot bi mignil.