Danes teden kino pod zvezdami v Palah

datum: 12.07.2018
kategorija: Novice

Tudi letošnji poletni četrtkovi večeri so rezervirani za slovenski film. KAŠ-eva Kinodejka se vrača na parkirišče MKC Hiša mladih že prihodnji četrtek, s filmom Košarkar naj bo, nato pa bo vabila na kino pod zvezdami prav vsak četrtek do konca počitnic.

KAŠ-ev kino pod zvezdami bo letos že šestič vedril julijske in avgustovske četrtkove večere na parkirišču MKC Hiše mladih v Palah, ali pa v bližnjem baru, če bo vreme tako hotelo. Nabor filmov je precej zanimiv, rdeča nit bi lahko bila 'za vsakogar nekaj'.

Kino pod zvezdami se prihodnji četrtek, 19. julija, pričenja s filmom Košarkar naj bo. Scenarij zanj je napisal Primož Suhodolčan, režiral je Boris Petkovič. Zabaven film o povprečno nadpovrečnem fantu, ki se v pravem trenutku sreča s košarko …  Za naslednji film je bilo potrebno seči globoko v slovensko filmsko zakladnico, saj je bil posnet že leta 1969. Posnet je po priljubljeni Seliškarjevi mladinski povesti, režiral je Franc Štiglic, v njem pa je nastopil tudi pred kratkim umrli slovenski igralec Demeter Bitenc. Bratovščina Sinjega galeba je posneta še v črno-beli tehniki.

Tretji film pa je slika sodobnega časa – Cvitkovičeva Družinica. Sledili bodo Črni bratje, film, ki pripoveduje o Primorski pod fašistično oblastjo. Sredi avgusta bo na sporedu letošnje Kinodejke nov slovenski vestern Stekle lisice, o pohorskem rokerju Lovru … Režiral je Jure Ivanušič, v filmu pa nastopa cvetober priznanih slovenskih igralk in igralcev. Kinodejko bo v četrtek, 23. avgusta, zaključil večer kratkih filmov.

Projekcije bodo ob 22. uri, začenši v četrtek, 19. julija, na parkirišču MKC Hiše mladih. Vstopnine ni, prav pa bo prišla kakšna »dejka«.