Lakeness Festival – 'Občuti Vipavsko dolino'

datum: 16.07.2018
kategorija: Novice

V Volčji Dragi imajo jezerce, ki je nastalo v opuščenem glinokopu. Širše znano je postalo zaradi festivala, ki so ga naslovili z Lakeness. Letos avgusta bo peta izvedba s kar 27 nastopajočimi glasbeniki oziroma skupinami. Pestro glasbeno ponudbo bodo organizatorji razširili še na turistično, s sloganom 'Občutite Vipavsko dolino'.

 

Festival bo potekal med 16. in 19. avgustom, njegova rdeča nit pa ne bo le zabava, ampak tudi spoznavanje reke Vipave in Vipavske doline. Obiskovalci naj bi v štirih dneh doživeli vse tisto, kar ta dolina nudi vse leto. Obiskovalcem bodo nudili različne ture za spoznavanje Vipavske doline – pohodne, kolesarske in vinsko-kulinarične.

lakeness1Postavili bodo tri odre na dveh lokacijah, približno dva kilometra narazen - prva bo ob dober hektar velikem jezercu, druga pa ob reki Vipavi, kjer bodo izposojali opremo za supanje po Vipavi. V štirih dneh pričakujejo več kot 10.000 obiskovalcev, nekateri bodo lahko prenočili v kampu. Največji obisk doslej pa beležijo iz leta 2016, ko sta nastopila Siddharta in Dan D in je v Volčjo Drago prišlo poltretji tisočak obiskovalcev.

Glasbena ponudba bo zadovoljila vse okuse, glavni atrakciji festivala pa bosta letos Elvis Jackson in Dubioza Kolektiv.