Počitnice v Ajdovščini so zakon!

datum: 25.07.2018
kategorija: Novice

Ajdovščina je fenomen v slovenskem prostoru, vsaj kar se počitniške ponudbe tiče. V organizirano varstvo z raznimi kampi, delavnicami, tečaji, letovanji bo letos vključenih že blizu dva tisoč otrok. Najbolj pestro je na bazenu in okrog njega.

 

Samo v tem tednu je v dogajanje v organizaciji Zavoda za šport Ajdovščina vključenih kar 250 otrok. Ponudba je zares pestra, otroci lahko izbirajo med različnimi kampi, od iger z žogo do gimnastičnega ali plesnega kampa, triatlona ali kolesarskega 4 krosa. Kar 12 različnih vsebin je bilo ali še bo na voljo čez celo poletje. Vsem je skupno še plavanje na bazenu, razne delavnice, obiski znanih športnikov, ob sredah pa se lahko otroci (in seveda starši) odločijo za spanje v šotoru v tamkajšnjem avtokampu in pred tem za nočno kopanje v bazenu. Za obvladovanje tako široko zastavljenega projekta skrbi že dobro utečena in strokovno usposobljena ekipa ljudi. Dober glas o imenitni ponudbi se je razširil čez občinske meje in tako prihajajo v Ajdovščino otroci iz cele doline, pa tudi iz Ljubljane in celo iz zamejstva.

mc18Tudi Mladinski center Hiša Mladih ponuja v desetih terminih (tednih) varstvo otrok in to od zgodnjih jutranjih do popoldanskih ur, otroci pa počitniške urice preživljajo na plesnih, slikarskih, pevskih, literarnih, pravljičnih in eko-delavnicah, športnih aktivnostih, druženju in ustvarjanju v naravi.

Medobčinsko društvo prijateljev mladine in Rdeči križ skrbita za letovanje otrok na morju, taborniki, skavti in planinska društva pa že tako široko paleto počitnikovanj zaokrožajo s tabori v naravi.