Igre mest (City games): v Ajdovščini sosedski derbi

datum: 13.08.2018
kategorija: Novice

Na praznično sredo bo na ajdovskem letnem bazenu še posebej vroče – na letošnjem predfinalnem dvoboju City games se bosta namreč pomerili Ajdovščina in Nova Gorica. Zaradi priprav na dvoboj bo v sredo bazen zaprt, ogled večernega spektakla pa bo brez vstopnine, vabljeni!

Igre mest so v zadnjih letih postale stalnica v najbolj prepišnem mestu v Sloveniji. Letošnje tekmovanje pa bo še posebej zanimivo, saj se bosta za preboj v veliki finale merili ekipi Ajdovščine in Nove Gorice.

City games – igre mest – so nadomestek legendarnih Iger brez meja. Letos teče že deveta sezona, zadnja tri leta na igrah mest sodeluje tudi Ajdovščina. Lani se je po dvoboju s Kranjem prebila v finale, nato pa tekmovanje zaključila na 5. mestu.

Ekipa, ki bo zastopala ajdovske barve na sredinem dvoboju proti ekipi Nove Gorice, je sestavljena iz samih odličnih športnikov, večina članov je sodelovala že lani: Anže Petrič, odličen balinar, svetovni prvak v hitrostnem zbijanju; Lucija Krkoč, nosilka medalj iz svetovnih in evropskih prvenstvih v gorskih tekih; Maja Svetlik, kapetanka ajdovskega ŽRK Mlinotest; Tine Lavrenčič, eden najboljših slovenskih triatloncev, lani prvič opravil z Ironmanom; Marko Lipovž, nekdanji rokometaš, trener in vrhunski strokovnjak na področju fizične priprave; Primož Sulič, nekdanji veslač.

Bazen bo na praznično sredo zaprt, potekale bodo priprave na večerni spektakel, ki se prične ob 19.30, vrata za obiskovalce bodo odprli kakšno uro prej, vstopnine pa ne bo.