Zven grajskih sten v Vipavskem Križu

datum: 14.08.2018
kategorija: Novice

Na praznično sredo, 15. avgusta, se v Vipavskem Križu prične koncertni cikel Zven grajskih sten, ki že tretje leto zapored kulturno poživlja srednjeveško mestece. Do konca meseca se bodo tu zvrstili trije koncerti v organizaciji Kulturnega društva Nova in ob podpori Občine Ajdovščina.

zven grajskih sten - logo.jpgPrvi koncert bo oblikovala skupina Noreia, ki preigrava tradicionalne škotske, irske in bretonske pesmi na nekoliko drugačen način. Posebnost skupine je spajanje tradicije keltskega sveta s slovensko ljudsko glasbo, kar ustvarja prepoznaven in unikaten zvok. Na koncertu v Vipavskem Križu se bo predstavila s čarobnimi keltskimi melodijami. Zasedbo sestavljajo Anej Ivanuša – piščali, lesena flavta, vokal, Ana Novak – violina, vokal, Gašper Šinkovec – kitara, harmonika, vokal, Robert Bone – klarinet, piščali, klavir, Carlos Yoder – indijske table, kanjira, tolkala.

Prihodnjo sredo, 22. avgusta, bo med zidovi Vipavskega Križa nastopil Komorni orkester Nova, pod vodstvom Mojce Batič, Ane Cotič, Barbare Grahor in Polone Soban ter z dvema solistoma – Rebeka Pregelj – sopran in Samo Vovk - vokal, klavir, kitara . Obiskovalce bo orkester z znanimi melodijami popeljal na potovanje po ulicah sveta.

Na zadnjo sredo v mesecu, 29. avgusta, bo cikel Zven grajskih sten v Vipavskem Križu s kabaretnim večerom zaokrožil Tjaša Fajdiga kvintet. Tjaša je priznana jazz pevka, ki svojo glasbeno pot nadaljuje na Konservatoriju za glasbo v Amsterdamu, kjer odkriva tudi druge glasbene žanre, kot so muzikal, pop in soul. V Vipavskem Križu se bo predstavila s svojo nizozemsko zasedbo. Kabaretni večer pa bo sprehod skozi muzikale Brodwaya in West Enda.

Koncerti pričenjajo ob 20.30. Vstopnina – 5 evrov – vključuje tudi kozarec vina po koncertu. Pred koncertom pa si po predhodni najavi lahko vodeno ogledate Vipavski Križ.

Več informacij