City games – zmaga ostala v Ajdovščini!

datum: 16.08.2018
kategorija: Novice

Na Letnem kopališču Ajdovščina se je sinoči odvil zadnji predfinalni izziv City games (igre mest) 2018. V sosedskem dvoboju je Ajdovščina za točko premagala ekipo Nove Gorice in se uvrstila v slovenski finale tekmovanja, ki bo 17. avgusta na v Kranju.

City games 2018 Najprej so bile priljubljene Igre brez meja, potem Jadranske igre, te pa so nato postale City games – igre mest in že deveto sezono, od leta 2012 tudi na slovenskih kopališčih in bazenih, prirejajo predvsem nadvse zabavne spektakle, že tretje leto tudi na Letnem kopališču Ajdovščina. Po Kopru in Mariboru se je sinoči v Ajdovščini odvil še zadnji letošnji slovenski »challenger« - izziv, ki je ajdovsko ekipo izstrelil naravnost v finale, ta bo 17. avgusta v Kranju.

V precej izenačeni borbi sta si ekipi podajali vodstvo. Goričani so City games 2018 bili spretnejši v prvi igri »vino«. Ajdovci so prepričljivo zmagali v »letečem vaterpolu« - dosegli so rekordni rezultat letošnjega poletja!! Tekma sodov je pokazala, da ajdovske punce nujno potrebujejo kakšen dodaten trening veslanja in Goričani so ponovno povedli. So pa naše punce odlične oslovske pastirice – izenačeno. V naslednji igri so tekmovalci reševali turistko – definitivno bi se dala rešiti Ajdovcem, ki so hitro in učinkovito prešili v vodstvo. V igri »ribiške gajbice« pa so za borih 10 sekund vodstvo ponovno izgubili – izenačeno. Napeta je bila tudi »vošarka« - igralci so morali najprej plavati, nato plezati na spolzek stolp, tam pobrati žogo in se zadričati nazaj v vodo, odplavati do roba bazena in zadeti »plavnik« - prav ciljanje je tekmovalcem povzročalo največ težav, zmagali so Goričani in z vodstvom pred zadnjo igro še povečali napetost. Odločila je moč – ekipi sta se za konec pomerili v veslanju v zvezanih čolnih in Ajdovci so ob velikem navdušenju publike dvakrat zaporedoma povlekli Goričane v svoje vode. Igra je bila vredna tri točke, kar je bilo ravno dovolj za potovanje ekipe Ajdovščine na slovenski finale v Kranj, kjer se bo potegovala za vikend paket na Mariborskem Pohorju.

Ekipa Ajdovščina city gamesPoleg domače ekipe je treba pohvaliti tudi občinstvo, ki je s svojim aktivnim sodelovanjem veliko prispevala k spektakularnemu dogajanju, pa tudi maskoto ajdovskega podjetja Incom, vragolij polnega levčka Lea, ki je nadvse zabavno skrbel za animacijo obiskovalcev.  

Bravo naši, držimo pesti za zmago v finalu!