Srečno na poti v šolo in domov!

datum: 29.08.2018
kategorija: Novice

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina bo tudi v letošnjih prvih šolskih dneh izvajal akcijo Varno na poti v šolo in domov. Na vseh najbolj kritičnih točkah šolskih poti bodo v prometnih konicah dežurali prostovoljci iz Rdečega križa Ajdovščina, Planinskega društva Ajdovščina, Društva upokojencev Ajdovščina in Prostovoljnega gasilskega društva Col.

Šolarji, ki bodo v ponedeljek, 3. septembra, napolnili šolske poti, so z mislimi še na počitnicah. Zato ne gre računati na njihovo pazljivost, pač pa moramo za njihovo varnost poskrbeti drugi udeleženci v prometu, zlasti vozniki. Prosimo vas za strpnost in razumevanje.

Pomembno vlogo za lastno varnost otrok v prometu imate starši. Vse, ki vozite otroke v šolo, prosimo da zelo natančno spoštujete prometne predpise, otroci se zgledujejo po vas in bodo prevzeli dobre navade. Še posebej pozorni bodite na pravilno ustavljanje in parkiranje avtomobila pred šolo – naj otrok iz avtomobila vedno izstopa na varni strani! Če pa bo vaš otrok sam hodil v šolo, potem se skupaj odpravite po šolski poti ter otroke opozorite na pravilno ravnanje in morebitne prometne pasti.

V večjem delu so šolske poti enake kot v prejšnjih letih. Začasno, vendar bistveno, pa je spremenjena šolska pot čez Lavričev trg. Ker je poln gradbene mehanizacije, priporočamo uporabo bližnjih gas ( označeno z zeleno barvo na priloženi skici).