Lavričeva knjižnica – po živahnem poletju pestra jesen

datum: 04.09.2018
kategorija: Novice

Po živahnem poletju Lavričeva knjižnica vstopa v jesen z ustaljenimi dogodki, nekaterimi novostmi in običajnim sezonskim urnikom tako v osrednji knjižnici v Ajdovščini kot v vseh njenih podružnicah.

Z začetkom šolskega leta je Lavričeva knjižnica spet na voljo v običajnih terminih – osrednjo knjižnico v Ajdovščini tako lahko obiščete vsak delovni dan med 9. in 18. uro, ob četrtkih odpirajo uro kasneje, ob sobotah pa je odprto med 8. in 13. uro. Prav tako so počitniški urniki podaljšani v vseh ostalih enotah – v Vipavi in Podnanosu, medtem ko podružnica v Dobravljah skozi vse leto stanovitno odpira vrata vsako sobotno dopoldne. Prvo letošnjo knjižno turo je opravil tudi bibliobus, ki je že včeraj obiskal zgornji konec Vipavske doline – razpored se bistveno ni spremenil, najdete ga na spletni strani Lavričeve knjižnice.

S septembrom se pričenjajo bralna srečanja po domovih starejših občanov v Ajdovščini in Vipavi ter nov projekt – Knjigožur – ki bo potekal v sodelovanju in v prostorih VDC v Ajdovščini in Vipavi. Z delom pa začenjajo tudi študijski krožki. Prvi literarni dogodek je napovedan za 11. september, ko bo v knjižnici v Ajdovščini predstavitev priročnika Materinska šola malo drugače. Prav tu pa bosta v septembru potekala dva koncerta iz cikla Jesenske serenade.

Novosti so tudi na področju elektronskega poslovanja. Medtem ko se počasi navajamo na knjigomat, na katerem lahko 24 ur na dan (pravočasno) vrnemo izposojene knjige, nas knjižničarji že vabijo k novemu načinu obveščanja preko aplikacije eFollowr, ki vam obvestila o dogodkih v knjižnici sproti pošilja neposredno na vaš telefon. Od bančnih kartic odvisni bralci pa po novem lahko svoje zamudnine poravnavajo brezgotovinsko – s kartico.

Ob vseh novih in ponovnih začetkih pa bo 25. septembra v knjižnici tudi zaključek –  Poletavci, poletni bralci, se bodo zbrali na dvorišču knjižnice in se skupaj poslovili od še enega knjižnega poletja.