Sopotniki - brezplačni prevozi za starejše - vabljeni na predstavitev

datum: 04.09.2018
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina bo z 10. septembrom 2018 ponudila storitev brezplačnih prevozov starejšim občankam in občanom Ajdovščine. Storitev bo v občini Ajdovščina zaživela v sodelovanju z Zavodom Sopotniki in Zavodom za šport Ajdovščina. Vabljeni na predstavitev - v sredo, 5. septembra, ob 18. uri v MKC Hiša mladih Ajdovščina.

E-golf sopotniki Občina Ajdovščina je prepoznala skladnost potreb po mobilnosti starejših občanov s poslanstvom Zavoda Sopotniki, ki se glasi: “želimo preprečiti ali prekiniti izoliranost in osamljenost starejših prebivalcev iz predvsem manjših, odročnejših krajev, ki zaradi oddaljenosti, odsotnosti avta ali slabih prometnih povezav skoraj ne zapuščajo doma. Z brezplačnimi prevozi jim omogočamo, da se udeležujejo kulturnih dogodkov, srečanj društev, obiskujejo prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino ipd. Tako lahko ne le samostojno in brez skrbi opravijo nujna opravila, temveč tudi spletajo nova poznanstva in prijateljstva ter ohranjajo družabne stike s širšo okolico, ki jim je sicer brez avta predaleč in s tem nedosegljiva.”

Poleg prevozov bo starostnikom zagotovljeno tudi spremstvo prostovoljca, ki jih bo po potrebi pospremil k zdravniku, po nakupih ali drugih opravkih, jih počakal in odpeljal nazaj domov.

Vljudno vabljeni na predstavitveni dogodek, v sredo, 5. 9. 2018, ob 18. uri, v MKC HIŠA MLADIH.