10 let Primorskega škljoca

datum: 11.09.2018
kategorija: Novice

Sinoči so v prostorih Ljudske univerze člani sekcije ljubiteljskih fotografov Primorski škljoc Društva upokojencev Ajdovščine praznovali 10 let delovanja. Župan Tadej Beočanin jim je ob tej priložnosti izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

10 let primorski škljoc Začelo se je iz potrebe, fotografi so beležili pestre dejavnosti svojega društva upokojencev. Prva razstavo sta leta 2008 postavila Jože Bitežnik in Roman Žonta, prvi dober organizator, drugi odličen fotograf in vodja sekcije, ki je že pred ustanovitvijo skupine skrbel za foto arhiv društva. Skozi desetletje so ljubiteljski fotografi osvajali nova znanja iz različnih področij fotografije, prirejali razstave in prejemali nagrade. Predvsem pa fotografirali. Spremljali so aktivnosti društva, beležili skoraj pozabljene dejavnosti ljudi in lepote naših krajev, izdelali razglednice Ajdovščine in turistično promocijske filme o naših krajih, bili so fotoreporterji lokalnega časopisa ter uradni fotografi pomembnih občinskih prireditev. »Čeprav je v imenu vaše sekcije zapisano, da ste ljubitelji, ste s svojim delom daleč presegli zgolj ljubiteljsko ustvarjanje,« je v svojem nagovoru poudaril župan Tadej Beočanin in skupini poklonil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina.

Na prireditvi so društvu čestitali tudi predsednik Društva upokojencev Ajdovščina Marjan Hajdinjak in visoki predstavniki Pokrajinske zveze društev upokojencev Severne Primorske. Kulturni program sta oblikovali pevski zasedbi Večernica in Zarja. V vhodni avli Ljudske univerze Ajdovščina so člani sekcije pripravili zanimivo razstavo črnobelih fotografij o Ajdovščini, po kateri je obiskovalce prireditve popeljal mentor skupine Bojan Bizjak. Razstava bo postavljena še nekaj časa, vabljeni k ogledu.