Zaključek Turistične patrulje na Bledu

datum: 02.10.2018
kategorija: Novice

Na Bledu so v soboto, 29. septembra, podelili priznanja v okviru Turistične patrulje 2018. Prejele so jih turistom najbolj prijazne slovenske občine, med njimi tudi ajdovska.

V akcijo časopisa Svet 24 je bila letos vključena tudi Občina Ajdovščina in prejela posebno priznanje za zgodovinske in vinske poti. Akcija je zasnovana tako, da tuja državljana kot naključna turista dva dneva spoznavata eno od petnajstih izbranih slovenskih občin. Svojo izkušnjo morata nato oceniti po vnaprej določenih kriterijih kot so urejenost, videz in čistoča krajev, prometna dostopnost, gostoljubnost, ocena namestitve, kulinarična in prireditvena ponudba, spletna predstavitev … Skrita gosta, ki naj bi obiskala le občino Ajdovščina, pa sta občinske meje večkrat prestopila, kar je za turistično destinacijo Vipavska dolina, ki si prizadeva za povezovanje ponudbe znotraj šestih občin, velika vzpodbuda za nadaljnje delo.

Turistična patrulja se je v naših krajih najbolj navdušila nad vinsko-kulinarično ponudbo ter zgodbami kulturne in naravne dediščine, kjer bo treba tudi v prihodnje znati izkoristiti dani potencial.

TIC Ajdovščina