Danilu Jejčiču priznanje za življenjsko delo

datum: 03.10.2018
kategorija: Novice

Osrednji gost odprtja 7. mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj 2018, ajdovski likovni umetnik Danilo Jejčič, je bil nagrajen s priznanjem za življenjsko delo na področju geometrije, za njegov kakovostni prispevek k slovenski likovni zakladnici.

Sinoči je v Kranju potekalo odprtje 7. mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj 2018, na katerem se bo do 4. novembra na različnih prizoriščih predstavljalo 128 izbranih umetnikov iz 24 držav. Festival letos poteka pod naslovom Geometrija – racionalnost pogleda.

Seveda se na festivalu v Kranju s samostojno razstavo predstavlja razstavlja tudi nagrajeni ajdovski umetnik in sicer v Galeriji Ceneta Avguština (v sklopu Zavoda za varstvo kulturne dediščine).  tudi, letošnji nagrajenec Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Danilo Jejčič je priznanje za življenjsko delo prejel za kakovosten prispevek v slovensko likovno zakladnico, za umetniško delo na področju geometrije. Jejčič je eden najpomembnejših predstavnikov umetniške geometrične abstrakcije v Sloveniji in tujini. V Ajdovščini ga poznamo tudi kot dolgoletnega direktorja Pilonove galerije. Je nosilec Petomajske nagrade Občine Ajdovščina (leta 1996), lani pa je prejel še Veliko priznanje Zveze kulturnih društev Ajdovščina.

Foto Primož Brecelj