Dan odprtih vrat Burja busa pred Pošto

datum: 04.10.2018
kategorija: Novice

Če bi si želeli ogledati notranjost Burja busa, bo za to priložnost v petek, 5. oktobra od 14. do 18. ure, na parkirišču pred Pošto v Ajdovščini. Burja bus se je prvič predstavil na prireditvi InCastra, vendar je burja kmalu zatem pregnala obiskovalce (in Burja bus tudi).

Neposredni povod za dodatno promocijo Vipavske doline z Burja busom je sprožil turistični vodič Lonely Planet, ki je maja letos Vipavsko dolino uvrstil med top 10 krajev v Evropi. Občina Ajdovščina želi to izjemno priznanje izkoristiti in s pojavnostjo Burja busa na pomembnih dogodkih in sejemskih prireditvah obveščati obiskovalce o možnostih in ponudbi izvirnih doživetji v dolini, hkrati pa povabiti investitorje k vlaganju v stanovanjsko gradnjo, poslovne cone, hotele …

Oprema najetega avtobusa je plod domačega znanja. Slikovito zunanjost je zasnovala Urška Černigoj, multimedijsko notranjost pa so po zamisli Studia Pika plus izdelali v Gremarju.

V sredo prihodnji teden se bo Burja bus odpravil v Maribor na poslovno konferenco, dan zatem pa bo že v Trstu in ob morju ostal vse do nedelje, ko pričakujejo na Barkovljanki 300.000 ljudi.