Ploščice v C3 bo polagal Zides

datum: 08.10.2018
kategorija: Novice

Pločniki v C3 gredo v prenovo. Urejala jih bo Občina Ajdovščina, ki bo odslej skrbela za podobo tega dela soseske.

Pločniki okoli stanovanjsko-poslovnih objektov v C3 že lep čas burijo duhove, saj so uničeni. Ploščice so bile neustrezne in slabo položene, tako da so že kmalu začele odstopati, izvajalec pa se je izogibal in izognil rešitvi reklamacije. Zato so se lastniki stanovanj in lokalov obrnili po pomoč na občino. Zataknilo se je pri lastništvu - čeprav so pločniki v javni rabi, pa so bili zasebna lastnina. Občina pa na površinah v zasebni lasti ne sme izvajati investicij. Ena od rešitev je bila neodplačen prenos lastništva na občino. Toda na tem območju (od Fontane do avtobusne postaje) je kar 60 lastnikov, torej je šlo za dolgotrajen proces, ki pa je končno pravnomočno zaključen in se lahko z deli začne. Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje Zides za pogodbeno ceno 133 tisoč evrov (z DDV).

Gre za 1.200 m2 površin, kjer bodo najprej odstranili obstoječe ploščice, skupaj s cementnim estrihom, nato pa bodo na nove estrihe položili atestirane ploščice za zunanje površine, torej protizdrsne in odporne na zmrzal. Nove ploščice bodo podobne tistim na že prenovljenem območju  C3 (od Amona do Fontane), ki so ga pred časom obnovili lastniki sami. Dela se bodo začela v kratkem in bodo potekala po odsekih tako, da bodo lokali ves čas dostopni.

Ob tem bodo prepleskani tudi stebri (na območju avtobusne postaje so že), nameščenih bo več košev za smeti ter naprave za odganjanje golobov. Že urejena pa sta tudi dva nova dovoza za dostavo.