Festival Hiše mladih

datum: 30.10.2018
kategorija: Novice

Mračne jesenske dni na prehodu iz oktobra v november tudi letos barva in poživlja Festival Hiše mladih. Zaštartal je prejšnji petek in bo trajal do 10. novembra.

plakatFHM.pngFestival, ki je nastal z namenom, da se organizacije, ki delujejo v okviru MKC Hiše mladih, predstavijo javnosti, letos ponuja enega bogatejših programov v svoji kratki zgodovini. Skupaj so stopili krovni organizator – MKC Hiša mladih (Zavod za šport Ajdovščina) ter Bar Hiša mladih, Klub ajdovskih študentov, Mladinski svet Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko, Medobčinsko društvo prijateljev mladine, taborniki Rod Mladi bori, PUMO Ajdovščina, Zavod Sopotniki in glasbena ustvarjalnica Mala Momo.

Dogodki so tako zelo raznoliki, namenjeni prav vsem generacijam in prav vsi brezplačni. Na socialnem omrežju Instagram tako teče fotonatečaj Fotokros Ajdovščina 2018, nekaj koncertov in dogodkov se je že odvrtelo minuli konec tedna. Med krompirjevimi počitnicami starši lahko koristijo počitniško varstvo, otrokom so namenjene tudi mnoge ustvarjalne delavnice in športne aktivnosti. Veliko novih spretnosti in znanja iz zelo različnih področij se v času trajanja festivala ponuja tudi starejšim. Na sporedu bodo koncerti, potopisna predavanja, odprtja razstav in drugi kulturni ter družabni dogodki. To soboto bo v Baru Hiše mladih potekalo tekmovanje  v kuhanju jote, v četrtek, 8. novembra, pa se bodo na Dnevu odprtih vrat predstavile organizacije iz MKC Hiše mladih.

Kliknite za podrobnejši program letošnjega Festivala Hiše mladih.