Most pod novo streho

datum: 23.11.2018
kategorija: Novice

Okoli novih prostorov Društva Most so že pospravili gradbene odre. Popravljen je del strehe, kjer je puščalo. Občina Ajdovščina pa v sklopu vzdrževanja objektov v svoji lasti popravlja tudi Rizzatovo (Jochmannovo) vilo.

Streha nad prostori Društva Most na Gregorčičevi cesti je precej zamakala, obnovitvena vzdrževalna dela so bila nujna. Objekt je v lasti Občine Ajdovščina, ki bo krila stroške obnovitvenih del v sklopu programa »vzdrževanje poslovnih objektov«. Gre za okoli 8.000 evrov, za ta denar bo prenovljenih približno 90 m2 strehe – dotrajani korci in leseni deli pod njimi bodo nadomeščeni z novimi.

Prav tako se v tem sklopu prenavlja Rizzatova vila. Dimniki so že sanirani, žlebovje zamenjano ter nameščene nove obrobe na strehi. Sledijo notranja dela slikopleskarska dela ter najnujnejša popravila oken. To bo opravljeno še v letošnjem decembru, medtem ko se bo vrata in polkna, zaradi boljšega sušenja, prebarvalo spomladi.

Še en manjši projekt prenove pa je trenutno v fazi zbiranja ponudb – urejen bo nadstrešek bifeja pri dvorani na Otlici. Načrti so že izdelani.