Bor na strehi

datum: 07.01.2019
kategorija: Novice

Smrekica ob dimniku ali na slemenu strehe je po stari navadi znak, da je objekt pod streho in da sledi 'likof' ob zaključku pomembne faze gradnje. Pri gradnji oziroma prenovi stavbe 2 nekdanje osnovne šole v glasbeno šolo so delavci podjetja Elita Nagode iz Žapuž prav danes postavili drevesce.

Resda ni smrekica pač pa borček in to kar na vrhu fasadnega odra, je pa to simbolno dejanje toliko bolj pomenljivo – gradnja se domačemu podjetju zares dobro odmika, potem ko je podjetje As Primus že zgodaj vrglo puško v koruzo. Že sama zamenjava strešne kritine ni bila mačji kašelj, saj se streha razprostira na kar 760 kvadratnih metrih površine, pri čemer korčno kritino, ki je nadomestila pločevino, nosi povsem novo leseno ostrešje. Tudi fasada dobro napreduje, sočasno pa postavljajo tudi že ogrodje za senčila na južnem pročelju stavbe.

 

Zdaj, ko je stavba pod streho, bodo pospešeno stekla še dela v notranjosti, čeprav so bili obrtniki v njej že doslej. Posebno pozornost namenjajo zvočni izolaciji predelnih sten in stavbnega pohištva, saj so nekatera glasbila lahko zelo glasna.