Kako privabiti avstrijske turiste

datum: 09.01.2019
kategorija: Novice

Jutri odpira vrata na Dunaju največji avstrijski turistični sejem Ferienmesse. Slovenska turistična organizacija je v hali A zakupila 150 kvadratnih metrov razstavnih površin, kjer je prostor tudi za Vipavsko dolino, ki jo zastopa TIC Ajdovščina.

Sejem beleži vsako leto izjemen obisk, samo lani si ga je ogledalo več kot 150 tisoč obiskovalcev, sodelovalo pa je 800 razstavljavcev iz 80-ih držav. Avstrijski trg je za Slovenijo izjemnega pomena, saj so Avstrijci za Italijani drugi najštevilčnejši gostje v Sloveniji, število nočitev pa se iz leta v leto povečuje najmanj za desetino. Seveda je Slovenija zanje zanimiva zaradi bližine, kar se najbolj odraža v zdraviliščih na severovzhodu Slovenije. Veliko nočitev severni sosedje opravijo tudi na obali, s predstavitvijo na dunajskem sejmu pa ima svojo računico tudi Vipavska dolina. Na Dunaju se predstavlja s ponudbo kratkih, butičnih počitnic s poudarkom na uživanju v pristni in okusni hrani, vrhunskih vinih ter pohodništvu in kolesarjenju v neokrnjeni naravi.

Ne gre spregledati kupne moči avstrijskih gostov, saj je povprečna plača v Avstriji točno dvakrat višja kot v Sloveniji. Zato si sicer prislovično varčni Avstrijci privoščijo vsaj eno počitnikovanje letno, po statističnih podatkih je teh kar 88 %, kar ena tretjina pa jih letuje večkrat letno.