Ajdovščina v znamenju plesa, tekmovalno slovo Miše Cigoja

datum: 04.02.2019
kategorija: Novice

Športna dvorana na Policah je gostila državno prvenstvo plesnih parov v standardnih plesih, dogodek pa je nadgradilo tekmovalno slovo svetovnega prvaka Miše Cigoja. Nastopilo je več kot 50 parov v različnih kategorijah, budno (in bučno) pa jih je spremljalo okrog 700 gledalcev.

DP v standardnih plesih Ajdovščina je državno prvenstvo gostila že pred dvajsetimi leti, ko je imela v ognju precej plesnih parov. Razmere so se v tem času močno spremenile, tekmovalnih plesnih parov praktično ni več, kar pa ne pomeni, da Ajdovščina ni plesno mesto. Obstaja namreč več plesnih žanrov in na njihovo razvejanost med vsemi generacijami na Ajdovskem je spomnil tudi podžupan Mitja Tripković v svojem pozdravnem govoru. »Ponosni smo tudi na oba domača plesna para, ki sta še nedolgo tega osvajala odličja na plesnih tekmovanjih po celem svetu in ostajata za vedno naši plesni zvezdi – Jurij in Jagoda Batagelj ter Miša in Svetlana Cigoj.« Miša je prvenstvo na domačem parketu izkoristil tudi za uradno slovo od tekmovalnega plesa, s soprogo Svetlano sta namreč pred članskim finalom odplesala pet osnovnih standardnih plesov. Veliko simbolike je bilo tudi v tem, da je med najmlajšimi na tekmovalni parket stopil njun sin Konstantin Bernard.

Sicer pa sta absolutna državna prvaka postala Iliya Dobrev in Ana Mesec iz ljubljanskega kluba Feniks, ki je bil tudi sicer tekmovalno najbolj uspešen.