Izbor One 2018 močno ajdovsko obarvan

datum: 06.03.2019
kategorija: Novice

Revija Ona je pred dnevom žena razglasila prejemnico naziva Ona 365 za leto 2018 – to je postala doc. dr. Sara Ahlin Doljak, izbor za ta prestižni naziv pa je bil tudi močno ajdovsko obarvan.

Tako sta med nominirankami dve ajdovski občanki - Jožica Ličen s Ceste, ravnateljica Škofijske karitas Koper, ki je od upokojitve srce in duša prostovoljstva ne samo v občini temveč na celem Primorskem, ter Irena Mihelj iz Ajdovščine, prva slepa prevajalka v Sloveniji, ki je pred kratkim presenetila s prevodom norveške knjižne uspešnice Mrtvi tek.

Ajdovski pridih nosi tudi doc. dr. Gabrijela Zaharijaš, raziskovalka vesolja iz Univerze v Novi Gorici in članica mednarodne skupine, ki sodeluje pri raziskavah zunajgalaktične svetlobe ozadja s satelitom Fermi in katere izsledki so bili lani objavljeni v reviji Science. Veliko časa raziskovalka prebije v Centru za astrofiziko in kozmologijo v Ajdovščini (v nekdanji vojašnici). Dr. Gabrijela Zaharijaš je pred dnevi prejela tudi priznanje Jabolko navdiha, ki ji ga je podelil predsednik RS Borut Pahor.

Na fotografiji Jožeta Suhadolnika je Mihljeva tretja z leve, Zahariješeva četrta in Ličnova peta.