Naročilo embalaže Vipavske doline

datum: 16.04.2019
kategorija: Novice

Bliža se sezona češenj in drugih pridelkov, zato je Razvojna agencija ROD iz Ajdovščine objavila povabilo kmetovalcem za nakup in uporabo embalaže za sveže, nepredelano sadje, zelenjavo in poljščine s poreklom Vipavske doline v okviru tržne pod-znamke “Izvorno iz Vipavske doline”.

»Izvorno iz Vipavske doline« je ena od pod-znamk tržne znamke Vipavska dolina, ki je znamka celotnega območja šestih občin (Vipava, Ajdovščina, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica in Nova Gorica). Vipavska dolina od nekdaj velja za vrt Slovenije, kmetijstvo je pomembna gospodarska panoga, hkrati je gradnik značilne in prepoznavne kulturne krajine. Občine si zato prizadevajo za ohranjanje tradicije, seveda tudi za povečanje pridelave in pospeševanje prodaje, tudi s sodobnimi pristopi pri trženju. K temu nedvomno pripomore privlačna in uporabna embalaža, oblikovana skladno s celostno grafično podobo tržne znamke Vipavska dolina. Značilnost pridelkov dodatno poudarja slogan »Vipavska dolina / Sočna. Vse leto.« Embalaža za prodajo svežega sadja (tudi grozdja) in zelenjave je na predlog sadjarjev doživela še nekaj izboljšav, tako je primerna za hladilnice, dodane so luknjice za zračenje, na voljo so tudi škatle srednje velikosti … Skratka, embalaža s prepoznavno podobo že na daleč jamči, da gre za značilne pridelke iz Vipavske doline.

Za pridobitev pravice do nakupa in uporabe embalaže v letu 2019 naj kmetje oddajo vlogo na spletni strani Razvojne agencije ROD Ajdovščina. Rok za oddajo prijave je 23. 4. 2019 do 12. ure. Do embalaže so upravičena kmetijska gospodarstva s sedežem v eni od omenjenih šestih občin, vpisano mora biti v Register kmetijskih gospodarstev, embalažo pa sme uporabljati izključno za promocijo in prodajo lastnih pridelkov iz Vipavske doline.