14. Cici umetnije

datum: 08.05.2019
kategorija: Novice

V Pilonovi galeriji Ajdovščina bo danes, ob 17. uri, odprtje razstave izbranih del otrok, ki so prispela na natečaj Cici umetnije. Gre že za 14. izvedbo bienalnega likovnega natečaja, ki ga prirejajo Otroški vrtec Ajdovščina, Založba Mladinska knjiga ter uredništvi revij Ciciban in Cicido.

Kot je povedala ravnateljica Otroškega vrtca Ajdovščina, Alenka Močnik, je bila letos bera izdelkov nadvse bogata. Prejeli so 2734 umetnij, od tega 36 kiparskih del iz 70 vrtcev in 88 osnovnih šol. Otroci so lahko izbirali med dvema ponujenima temama - Tudi pri nas si pripovedujemo pravljice ter Motivi iz pravljic na panjskih končnicah. 

Strokovno komisijo so sestavljali priznani likovni pedagogi in umetniki, med njimi tudi priznani ajdovski umetnik, akademski slikar Azad Karim. Komisijo so prepričala predvsem tista likovna dela, pri katerih je bil močno zaznaven celoten likovni proces, v katerem so otroci izrazili svoja čustva, občutke, domišljijo, pogled na realni in pravljični svet. 

Za razstavo je bilo izbranih okrog 150 otroških likovnih del. Vsa razstavljena likovna dela bodo prejela priznanje, izbranih dvajset pa tudi nagrade. Med njimi sta tudi dve deli iz Otroškega vrtca Ajdovščina, avtoric: Isabel Močnik Klemše in Ajde Lavrenčič, nagrado je prejela tudi Hana Bizjak iz OŠ Danila Lokarja. 

Na nocojšnjem odprtju razstave bodo nastopili otroci in zaposleni Otroškega vrtca Ajdovščina. Ogled razstave 14. Cici umetnije, ki je za vse obiskovalce brezplačen, je na voljo do nedelje, 19. maja 2019.

 cici