Igrajmo se za varnost ta petek

datum: 05.06.2019
kategorija: Novice

Letošnja prireditev Igrajmo se za varnost, ki jo prireja Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina, bo v petek, 7. junija dopoldne, v Palah. Namenjena je dijakom, šolarjem in otrokom iz vrtca, pa tudi vsem ostalim, ki jih zanima delovanje različnih služb za varnost in preventivo.

Da bodo tudi letošnje igre zanimive in atraktivne govori nabor sodelujočih. Svoje delo bodo predstavili Policija, Gasilsko reševalni center Ajdovščina in Gasilsko reševalna zveza Ajdovščina, urgentna služba Zdravstvenega doma Ajdovščina, Gorsko reševalna služba Tolmin – skupina Ajdovščina, Jamarsko društvo Danilo Remškar Ajdovščina, Radioklub Ajdovščina, Društvo reševalnih psov Nova Gorica, Agencija za varnost v prometu RS in drugi. Aktivnosti in predstavitve pripravljajo tudi šolske ekipe prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina, ena od ajdovskih avtošol ter Prometna šola Šolskega centra Nova Gorica, pri organizaciji bodo pomagali ajdovski taborniki, Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina pa poskrbela za vodni pitnik, da ne bo žeje.

Posebej so na prireditev povabljeni šolarji iz vseh ajdovskih osnovnih šol in otroci Otroškega vrtca Ajdovščina, tudi tisti iz Vipave. Za oddelke izven Ajdovščine bo organiziran brezplačni avtobusni prevoz.

Dogajanje se bo začelo okoli 9. ure dopoldan, uro kasneje pa bo osrednji dogodek letošnjih iger – podrobnosti vam še ne bomo izdali, napovejmo le, da bodo tokrat pomembno vlogo odigrali reševalni psi. Vabljeni!