Bliža se 26. kolesarska dirka Po Sloveniji

datum: 13.06.2019
kategorija: Novice

V petdnevni kolesarski dirki Po Sloveniji bo Ajdovščina odigrala pomembno vlogo, saj bo gostila cilj 4. etape, ki bo na Goriški cesti pri avtobusni postaji. Dogajanje se bo na naših tleh začelo ob 13. uri, gledalci si bodo prenos v živo lahko ogledali na velikem ekranu. Kolesarje bodo z navijanjem v pravem športnem duhu spodbujala številna lokalna društva, ustanove in posamezniki.

Organizacija tako velike prireditve je velik zalogaj, sploh na etapnih ciljih, ki zahtevajo močno logistično podporo in nenazadnje tudi prostorske možnosti za vse nastopajoče in spremstvo. Za postavitev ciljne arene bodo potrebovali več časa, zato bomo poskrbeli, da bo Goriška cesta v tem delu zaprta za ves promet že od jutra.

kolesarska dirka na PredmejoKolesarji bodo v Ajdovščini dvakrat, saj se bodo po prihodu iz Vipave povzpeli na Predmejo, ki bo hkrati najvišja točka letošnje etape. Prav vzpon na Goro bo za kolesarje zanimiva preizkušnja, na kateri bi si najboljši že uspeli pridobiti dovolj prednosti za zmago na ciljni črti. Najhitrejši naj bi v Ajdovščino zapeljali nekaj minut pred 15. uro.

Prenos dirke na televiziji vsekakor predstavlja odlično priložnost za dodatno promocijo naše destinacije. Izpostavili bomo štiri naše znamenitosti – Vipavski Križ, grajsko obzidje (rimska Castra), planoto Gora z Otliškim oknom ter slikovite vinograde Vipavske doline.  Številna društva – tako športna, kulturna kot turistična se bodo v podporo kolesarjem na tako odmevni dirki zbrala v čim večjem številu in poskrbela za dobro vzdušje ob progi s številnimi transparenti in glasnim navijanjem. Na različnih lokacijah se bodo predstavljala lokalna podjetja s svojimi izdelki, klubi ter ustanove s svojimi dejavnostmi. S sodelovanjem posameznih društev bodo tako prikazane tudi lokalne značilnosti, ki bogatijo našo destinacijo – padalstvo, zmajarstvo, furmanstvo, skakalna tradicija, starodobniki idr. Naše znamenitosti in dejavnosti bodo tako predstavljene na izvirnih lokacijah na različne načine – s transparenti, štartnimi loki, baloni, zastavicami, ki bodo izkazovale podporo kolesarjem, obenem pa promovirala našo destinacijo.  

Po končani dirki bo sledila slavnostna podelitev pokala zmagovalcu 4.etape dirke po Sloveniji. Pokal, ki ponazarja značilnosti Ajdovščine in Vipavske doline, bo podelil župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin.

kolesar