Poletje s knjižnico

datum: 01.07.2019
kategorija: Novice

Tudi Lavričeva knjižnica je stopila v poletje – od danes do konca avgusta bo odprta po poletnem urniku. Za preganjanje otroškega dolgčasa pa bodo poskrbeli julijski četrtki z doživetji v osrednji knjižnici v Ajdovščini ter pravljične sobote v Dobravljah.

Dobravska enota knjižnice namreč ostaja tudi preko poletja odprta ob sobotah med 8. in 12. uro. Vsako drugo in četrto soboto od 10. ure naprej pa jo bodo popestrile pravljice, prebirale jih bodo prostovoljke.  

Osrednja mestna knjižnica bo v juliju in avgustu poslovala po nekoliko spremenjenem urniku: ob ponedeljkih in petkih od 10. do 18. ure, ob torkih, sredah in četrtkih od 8. do 16. ure, ob sobotah pa bo zaprto. Na počitnice odhaja tudi bibliobus, ki bo ponovno zaokrožil po naših vaseh v septembru.

Tri zaporedne julijske četrtke bodo v knjižnici skupaj z otroci preganjali dolgčas:

- v četrtek, 11. julija, bo ob 9.30 potekala delavnica Stop Motion – otroci si bodo pod vodstvom Rebeke Rehar izdelali svoj animirani film;  

- v četrtek, 18. julija, bo na sporedu pravljica s tematiko o morju, ki jo bo uprizorila Brigita Leban iz Gledališča Bičikleta, sledila bo delavnica na isto temo;

- četrtek, 25. julija, pa je namenjen sprehodu po rimski Kastri, ki ga bo vodila Zdenka Žigon, pričel se bo ob 9. uri. Sprehod je primeren tudi za odrasle, trajal bo predvidoma 2 šolski uri, predstavljene bodo tudi najnovejše arheološke raziskave.

Vsi napovedani dogodki so brezplačni. Preko poletja pa se bo dogajalo še več – sledite obvestilom na spletni strani in na facebooku Lavričeve knjižnice.

V knjižnici je že pripravljena poletna stojnica z naborom počitniškega branja. S knjigami in revijami si boste lahko krajšali čas na Letnem kopališču Ajdovščina – tudi letos vas namreč tam čaka akcija »Knjiga na bazenu«. Tradicionalno pa odpira vrata tudi Knjižnica ob Hublju, kjer lahko v globoki senci dreves na bregu Hublja prelistate časopise, revije, knjige, najmlajšim pa so na dvorišču knjižnice na voljo igrala.