Taborniški pozdrav iz Nadiže

datum: 14.07.2019
kategorija: Novice

Dolgo pričakovani počitniški dnevi so tabornike rodu Mladi bori iz Ajdovščine zvabili k Nadiži, kjer že več let zapored poteka taborjenje različnih starostnih skupin.

Za ajdovske tabornike je poletni čas najlepši del leta, ko se odpravijo na težko pričakovano taborjenje, dav neokrnjeni naravi urijo svoje taborniške veščine. Ajdovski taborniki se tudi letos mudijo ob Nadiži - tabor so si postavili v Podbeli. V ponedeljek so s taborjenjem začeli starejši otroci, v četrtek so se jim pridružili še mlajši – vsi skupaj bodo ob reki uživali vse tja do 18. julija.

Letos ob Nadiži tabori 39 otrok, za katere skrbi 19 vodnikov. Otroci uživajo v naravnem okolju, na voljo imajo številne aktivnosti, s katerimi urijo različne taborniške veščine. Učenje poteka skozi igro - otroci tako pridobivajo praktične izkušnje, kako sobivati z naravo, krepijo spoštljiv odnos do okolja in gradijo medosebne odnose. Zagotovo bodo znanje in izkušnje, ki jih mladi pridobivajo na svoji taborniški poti, znali koristno uporabiti tudi v vsakdanjem življenju. 

taborniki