Bossa NOVA bo v nedeljo

datum: 12.07.2019
kategorija: Novice

Četrtkov koncert Bossa NOVA Komornega orkestra NOVA v Vipavskem Križu je odplaknilo vreme, zato je prestavljen na nedeljo, 14. julija, ob 20.30. Ob lepem vremenu bo na placu v Vipavskem Križu, ob slabi napovedi pa v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini.

Škoda bi bilo, da ljubitelji glasbe ne bi doživeli koncerta, saj se je Komorni orkester NOVA nanj pripravljal kar nekaj mesecev. Koncert torej v nedeljo zagotovo bo, spremljajte objave na  spletne strani in socialnih omrežij (Facebook, Instagram) Glasbenega društva NOVA. 

Glasbeno društvo NOVA ima bogato, več kot 20-letno tradicijo komorne igre. Za ubranost orkestra z umetniškim vodenjem skrbijo članice Godalnega kvarteta NOVA: Mojca Batič, Ana Cotič, Polona Soban in Barbara Grahor. Vodjam sekcij se je za ta program pridružila še violončelistka Petra Tavčar.

Bossa nova v prevodu pomeni nov trend, v Komorni orkester NOVA pa vnaša polno novih ritmov Latinske Amerike. Ritem je zagotovo en najpomembnejših elementov glasbe, ki mu godalci preko igranja srednjeevropskih skladateljev pogosto ne namenijo dovolj pozornosti. Odločili so se, da s programom Bossa NOVA usmerijo težišče v izvajanje ritmične glasbe. Z novimi aranžmaji Barbare Grahor bodo v preobleki godalnega orkestra z ritem sekcijo in vokalistom osvežili jazz standarde latinsko ameriške glasbe, slišati bo tudi ljudske melodije in popularnejšo glasbo. Pozabili ne bodo niti na zimzelene uspešnice in tako zaokrožili slovensko ustvarjalnost v atraktivnih latino ritmih.