Lokavec bogatejši za plezalno steno

datum: 19.07.2019
kategorija: Novice

Projekt Moja pobuda je Lokavcu in celotni občini prinesl visoko notranjo plezalno steno s previsom. Postavljena je v Dvorani Edmunda Čibeja, manjka zgolj še nekaj plošč, oprimkov in varoval, pa bo vse nared za prve plezalce.

Občina Ajdovščina se sicer ponaša z različnimi športnimi površinami in številnimi možnostmi  za športno-rekreativno udejstvovanje, so pa na pomanjkanje ustrezne površine za notranje plezanje z Mojo pobudo opozorili v Lokavcu. Tako želijo treninge športnega plezanja ponuditi vsem, ki se morajo v ta namen voziti daleč iz Vipavske doline. Plezalna stena v športnem centru na Policah je primerna le za balvansko plezanje. Notranja visoka plezalna stena bo primerna tudi za hladnejše dni, ko plezanje v skali ni mogoče. Z novo pridobitvijo bodo prišli na vrsto tako začetniki kot profesionalni plezalci. Stena namreč daje možnost postopnega privajanja na višino ter učenja pravilnega varovanja z vrvjo, kar je zaradi varnosti plezalcev bistvenega pomena.

»Osem metrov visoka plezalna stena v Dvorani Edmunda Čibeja predstavlja pomembno pridobitev ne samo za Lokavec in občino, pač pa za celotno Vipavsko dolino,« meni predsednik Krajevne skupnosti Lokavec Angel Vidmar. Naložba bo še dodatno obogatila ponudbo dvorane, ki je tudi sicer dobro zasedena: »Zagotovo se bo naš kraj z novo pridobitvijo še dodatno razvijal in privabljal plezalce tudi od drugod, obenem pa je to odlična priložnost za aktivno preživljanje prostega časa in druženja nasploh.«

Že tako zgledno vzdrževana dvorana v Lokavcu bo še dodatno zasijala, saj so sočasno zamenjali vse reflektorje z energetsko varčnimi.

Uradno odprtje stene bo v sklopu prireditve Noč pod Čavnom.

Pa še to: Drevi, torej 19. julija ob 21.25 bo na RTV SLO 1, oddaja o Lokavcu, lokavških ženah in njihovih ročnih delih z naslovom Nitke življenja.  Oddajo je posnela dr. Polona Pivec in si jo je vredno ogledati. Tudi ta oddaja bo prispevala k prepoznavnosti in promociji naših krajev.

 

 

Foto Angel Vidmar