Športne počitnice v polnem razmahu

datum: 22.07.2019
kategorija: Novice

Pestro počitniško dogajanje je letos v Ajdovščino zvabilo otroke od blizu in daleč. Zavod za šport Ajdovščina beleži rekordno število obiskovalcev športnih kampov in kopalcev na bazenu, obisk se povečuje tudi v avtokampu.

Na dobri polovici športnih počitnic se je številnim aktivnostim, ki jih prireja Zavod za šport, pridružilo že več kot 500 otrok. Kot je povedal direktor zavoda Uroš Pintar, pričakujejo do konca poletja vsega skupaj tisoč udeležencev. Samo v enem tednu je bilo v dogajanje vključenih kar 250 otrok. Ponudba je nadvse pestra, otroci lahko izbirajo med različnimi kampi, od iger z žogo do gimnastičnega ali plesnega kampa, triatlona ali kolesarskega 4-krosa. Vsem je skupno še plavanje na bazenu, razne delavnice, obiski znanih športnikov, ob sredah pa se lahko otroci (in seveda starši) odločijo za spanje v šotoru v tamkajšnjem avtokampu. Kamp je odlično obiskan, do sedaj je v njem nočilo že več kot 900 turistov. Letno kopališče je v letošnji sezoni zabeležilo rekordno število obiskovalcev – v enem dnevu je sprejelo kar 713 kopalcev.

Za obvladovanje tako široko zastavljenega projekta skrbi že dobro utečena in strokovno usposobljena ekipa ljudi. Dober glas o imenitni ponudbi se je razširil čez občinske meje in tako prihajajo v Ajdovščino otroci iz cele doline, pa tudi iz Ljubljane in celo iz zamejstva. 

zavod