Glasbena šola v pričakovanju novega šolskega leta

datum: 02.08.2019
kategorija: Novice

Pročelje nekdanje stavbe OŠ Danila Lokarja že krasi napis Glasbena šola Ajdovščina. Prostore polnijo zadnji kosi pohištva in glasbila, ki bodo v novih prostorih glasbene šole zadonela s slovesnim odprtjem na prvi šolski dan, 2. septembra.

Glasbena-dvoranaPo hodnikih in prostorih prenovljene stavbe Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina že stojijo prvi kosi pohištva, tudi klavirji in ostala glasbila počasi polnijo svetle in prostorne učilnice. Največja pridobitev je zagotovo koncertna dvorana, ki s svojo dovršeno podobo in akustično opremljenostjo izstopa v vseh pogledih. S prenovo so pridobili tudi baletno učilnico, ki bo rešila marsikatero organizacijsko težavo izpred preteklih let. Prostori so svetli in dovolj veliki, tako bosta v klavirskih učilnicah končno lahko po dva klavirja, da se mentorju in učencu ne bo treba več presedati. Učilnice so zvočno izolirane, dvigalo dovolj veliko za prevoz vsakovrstnih inštrumentov in opreme …

V kolektivu z velikimi pričakovanji zrejo v novo šolsko leto. Kot je povedala ravnateljica glasbene šole Bernarda Paškvan, so novi prostori velika pridobitev tako za šolo, ki je po 70 letih končno dočakala novo stavbo, kot občino nasploh. Doslej so se glasbeniki soočali s prostorsko stisko, primorani so bili menjavati lokacije, kar je zelo otežilo organizacijo nastopov in vaj. Novi  prostori bodo tako s polno in dovršeno opremljenostjo omogočali učencem in učiteljem boljše pogoje, da bodo njihovi glasbeni dosežki še uspešnejši.

glasbena-orkestralna učilnica Na glasbeni šoli poučujejo večino orkestrskih instrumentov, tamburice, petje, imajo tudi baletni oddelek, glasbeno pripravnico in predšolsko glasbeno vzgojo, uspešno delujejo tudi različni ansambli in orkestri, vključno s simfoničnim in pihalnim. Zagotovo bo glasbeni repertoar z začetkom novega šolskega leta v novih prostorih še izrazitejši in odmevnejši. Uradno odprtje bo v ponedeljek, 2. septembra, ob 18. uri, program pripravljajo učenke in učenci Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. 

glasbena-klavirska učilnica