Razigrano poletje

datum: 05.08.2019
kategorija: Novice

Poletni čas je na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina najbolj dejaven del leta. Bogat program je številne otroke in mlade zvabil na letovanja, počitnikovali so na Nerezinah in v Piranu.

Skoraj 80 otrok se je udeležilo dveh letovanj, ki jih priredja MDPM Ajdovščina. Ustvarjalno in razigrano je bilo tudi na delavnicah, ki jih pripravljajo skupaj s MKC Hiša mladih prva dva tedna v juliju in zadnja dva tedna v avgustu. Prvega sklopa delavnic se je udeležilo 25 otrok. V avgustu bodo izvedli še tečaj rolanja, ki je predviden od 12.–16. avgusta. 27 otrok z manj priložnostmi bodo v tem mesecu v sodelovanju s Športno unijo Slovenije in Zvezo prijateljev mladine Moste-Polje peljali v Mozirje na petdnevne športne počitnice ''Veter v laseh''. Za socialno ogrožene družine skrbijo s številnimi akcijami in zbiranjem denarnih sredstev. V teku je akcija Morje za vse otroke in pa zbiranje šolskih potrebščin preko poštarja Pavla v sodelovanju s Pošto Slovenije.

Poslanstvo društva MDPM je predvsem skrb za dobrobit otrok, mladih in družin, ki ga uresničujejo številni marljivi prostovoljci.